Chiropractor Thomas Bouckenooghe

Thomas Bouckenooghe is afkomstig uit Kortrijk. Op 15-jarige leeftijd kwam hij in contact met chiropractie. Hij was meteen overtuigd van deze visie, namelijk het lichaam in zijn geheel bekijken om tot de oorzaak van de klacht te komen en vervolgens op een natuurlijke manier, zonder medicatie of invasieve ingrepen, te helpen.

Op latere leeftijd trok hij met deze visie naar Parijs om aan het IFEC de opleiding Chiropractie te volgen. Gedurende deze periode kwam hij in contact met tal van verschillende technieken dankzij het volgen van vele seminaries. Thomas heeft een bepaalde voorkeur ontwikkeld voor de Sacro – occipitale techniek, Applied Kinesiology en de Gonstead techniek.

Thomas behaalde in 2020 zijn diploma Chiropractie. Na deze 6-jarige opleiding ging hij eerst van start bij Chiropractie Desimpele en Chiropractie Meersseman om er ervaring op te doen. Vervolgens startte hij zijn eigen praktijk in Kortrijk. 

Thomas is er van overtuigd dat chiropractie een unieke benadering biedt voor iedere patiënt. Hij ziet chiropractie niet als een alternatieve behandeling, maar eerder complementair met bijvoorbeeld huisartsen, kinesitherapeuten, neurochirurgen, podologen, orthopedisten, voedingsdeskundigen, tandartsen enz.